Over mezelf

Ik ben Kimberly, 30 jaar en woon samen met mijn lief, Arnaud, in het Vlaams-Brabantse Huldenberg. In het dagdagelijkse leven ben ik eigenlijk voltijds hulpverlener. Ik werk in De Spiegel, een langdurig residentieel programma voor mensen met alcohol- en andere drugproblemen. Iets wat ik met volle overgave doe.

Ik ben een positivist, een levensgenieter, maar wel eentje dat nogal chaotisch kan zijn en al eens te laat durft komen (oeps). Ik kom graag onder de mensen, met een babbeltje inclusief, maar ik kan even hard genieten van een avondje zetelhangen. Koffie sippen en in bad gaan zijn mijn favoriete me-time momentjes.

In 2019 besloot ik een nieuwe start voor mezelf te maken. Wat in eerste instantie begon als een nieuwe persoonlijke uitdaging, werd al snel een passie: bloemen.

 

Hoe het begon...

Ik was altijd al een bezige bij, iemand dat zich graag engageert en in het bijzonder voor anderen. Helaas met de valkuil dat ik mezelf al wel eens voorbij loop. Een eeuwig aandachtspunt als je 't mij vraagt.

 

Maar nu mocht het eens wat anders zijn, iets voor mezelf, iets uit mijn eigen comfort zone, iets dat ik in eerste instantie nog nooit gedaan had maar wel heel graag wou leren. Want zo ben ik dan: leergierig en vooral ook nieuwsgierig naar nieuwe dingen.

 

In oktober 2019 startte ik de avondopleiding 'florist' aan Syntra AB in Antwerpen, die ik eind 2021 met glans afrondde. Het begon met een instagramaccount. Oorspronkelijk om volgers een blik achter de schermen van mijn opleiding te geven, maar al snel kreeg ik de vraag om een bloemenwerkje op bestelling te maken. Uiteindelijk werd ik veel sneller dan verwacht zelfstandige in bijberoep. Daarnaast ging ik mij tijdens de coronacrisis ook online verdiepen in het bloemschikken en liet me inspireren door verschillende collega-floristen. Op die manier leerde ik andere stijlen kennen en durfde ik wat loskomen van de ietwat klassiekere Syntra opleiding.

 

En daar begon mijn bloemenavontuur: Eén schooljaar, een paar workshops, veel online lessen en op de kop 100 bestellingen later. Op 1 juni 2020 werd ik trotse eigenaar van dit fameuze bloemenzaakje: 'BONT bloemen'. Van een aarzelende studente groei ik stillaan naar een ondernemende floriste die al wat beter weet wat ze wil, maar stiekem nog altijd bescheiden en onzeker over haar werk is.

 

Gelukkig zijn jullie er met jullie enthousiaste reacties, dankbare woorden na elke bestelling en unieke verhalen achter elk bloemenwerkje. Want dat is wat voor mij de motor van BONT bloemen doet draaien. Merci om mijn bloemenavontuur te volgen en BONT bloemen mee te doen groeien!

 

Follow me on Instagram.

Liefs,

Kimberly